Te pogosto mučijo vnetja "tam spodaj"?
Ti “ženske težave” preprečujejo, da bi se počutila samozavestno v svoji koži in uživala vse radosti?
SI TUDI TI ENA IZMED 
MILIJONOV ŽENSK, 
KI JO PESTIJO TE TEŽAVE?
Petra Kordež, prehranska svetovalka
Moje ime je Petra Kordež, sem prehranska svetovalka in vodja družinske trgovine Eko Škrnicl. Moje poslanstvo je pomagati ljudem zaživeti bolj zdravo, sproščeno, energije polno življenje. 
Vrsto let svetovanja in individualnih strank me je vodilo do spoznanja, da moramo vedno odkriti vzrok za slabo počutje in neprijetne simptome ter ga odpraviti. 
S tretiranjem simptomov gasimo trenutni požar, ki pa se zelo hitro zaneti nazaj.
Zato se moramo vsake težave lotiti celostno. Najprej moramo stanje razumeti, nato spremeniti določene navade in si pomagati s pripravki, ki so naravni, brez stranskih učinkov ter jih naš organizem potrebuje za podporo in optimalno delovanje. 
Vse, kar s tabo delim v nadaljevanju sem z zanimanjem in strokovnostjo raziskovala in ti želim pomagati, da za vedno rešiva tvoje težave, ki ti jemljejo samozavest.


Vrniva se na začetek in odkrijva vzrok za nastanek urinogenitalnih okužb in vnetij
V našem telesu je doma milijarde bakterij, dobrih in slabih. Prav tako del “populacije” sestavljajo glive in po nekaterih ocenah, naj bi bilo teh v našem telesu kar 100 različnih vrst. Nekateri mikroorganizmi našemu telesu ne povzročajo škode, nasprotno, celo koristijo nam pri boljši prebavi, presnovi, imuniteti itd. Mali odstotek teh mikroorganizmov pa je lahko potencialno nevaren ter nam povzroča škodo in vnetna stanja. 
 
Tudi kandida je gliva, ki je do določene mere celo koristna za naše telo, pomaga da imamo normalno blato in ko jo imamo v ravnovesju, oziroma imamo prisotnih zadostno število Lactobacillus acidophilus (bakterij, ki uravnavajo kandido), je skrb odveč. 

Vendar pa kar hitro pa lahko pride do razraščanja kandide in porušenja ravnovesja. 
KAJ POVZROcA RAZRAŠcANJE 
KANDIDE IN POSLEDIcNO 
 VNETJA "zenskih predelov"?
KAJ POVZROCA RAZRAŠCANJE 
KANDIDE IN POSLEDICNO 
VAGINALNA VNETJA?
1. Sladkor in procesirana hrana
Kandido hranimo s sladkorjem. Študije dokazujejo, da je sladkor neposredno povezan z razraščanjem kandide.
Prav tako vsi predelani ogljikovi hidrati, kot so pekovski izdelki, slaščice in slani prigrizki, niso prijazni tvojemu telesu in po njih gliva kandida hrepeni. 
Glive (ki so živi organizmi) na nek način komunicirajo med seboj in sporočajo ena drugi, kdaj pride hrana. Ustvarijo tudi encime, ki jim pomagajo razgraditi in pospešiti razgradnjo snovi v hrano, na podlagi katere razširijo svoje kolonije.

2. Antibiotiki
V našem telesu so doma dobre in slabe bakterije. In vaginalni kanal ni izjema. Ravnovesje med dobrimi in slabimi bakterijami, ki so odgovorne za zdravje, delovanje imunskega sistema, odziv na bakterije in okužbe, se v trenutku, ko začnemo jemati antibiotike, poruši. Porušeno ravnovesje zaradi antibiotika pa povzroči masovno umiranje bakterij (tako dobrih, kot slabih).
Gliva kvasovka, strokovno imenovana Candida albicans tako dobi idealno okolje za razraščanje in povzročanje neprijetnosti.

3. Estrogen in horomonska neravnovesja
T.I. “ženski hormon” estrogen, natančneje 17-B-estradiol je pri ženskah med nosečnostjo ali pri hormonskih terapijah, povezanih s kontrolirano zanositvijo, razlog za vaginalna vnetja in razraščanje glive kandide.
Zvišanje nivoja estrogena lahko povzročita tudi stres in napačen način življenja. Ženske, ki živijo “moderno stresno” življenje, imajo velikokrat oslabljeno imunost, kar znižuje nivo progesterona (hormona, ki uravnava estrogen). 

Sestavine:
1 kapsula vsebuje:

Mešanica mikrobioloških kultur: 150 mg/kapsulo - 5 milijard CFU / kapsulo:
Lactobacillus fermentum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium
bifidum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus bifidum, Lactobacillus plantarum
Izvleček brusnice in D-manoze v prahu : 250 mg/ kapsulo
Fruktooligosaharidi: 25 mg/kapsulo
Natrij: 5 mg/kapsulo
Kapsula (hidroksipropilmetil celuloza, rastlinsko poreklo)
Opozorilo:
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Po odprtju embalažo dobro zaprite ter izdelek hranite v suhem in hladnem prostoru.
Izdelke Carnium Botanicals izdelujemo v družinskem podjetju Biopak, kjer skrbimo za kontrolirano, tehnološko napredno proizvodnjo hrane in prehranskih dodatkov v sterilno čistem okolju.
SLEDI NAM NA INSTAGRAMU
 Izjava o odgovornosti
Informacije na tej spletni strani so zgolj informativne narave in niso namenjene kot nadomestilo za pregled in nasvet zdravnika. Izkušnje uporabnikov se lahko razlikujejo, zato ne jamčimo za enake rezultate. Informacij na tej spletni strani ne uporabljajte za diagnostiko, zdravljenje ali preprečevanje katerih koli zdravstvenih težav. Če ste noseči, dojite, imate kakršne koli zdravstvene težave ali jemljete zdravila, se pred uporabo izdelkov na tej spletni strani posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Prehranska dopolnila niso nadomestila za zdravila. 
 Viri in znanstvene raziskave
http://mic.microbiologyresearch.org/content/journal/micro/10.1099/mic.0.040618-0
https://hudson.org.au/latest-news/reducing-period-pains-with-better-gut-health/
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03581201
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0301211512001947
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23633128/
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1050464808000831
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3370320/
2020 Eko Škrnicl l Vse pravice pridržane.